Meer kenmerken van edelstenen die je in de meeste edelsteenwinkels zoals Rubenrobijn.nl kunt vinden, zijn hun schaarste en reputatie. Diamanten worden vaak gebruikt in sieraden die als esthetisch aangenaam worden beschouwd. Afgezien van hun prachtige fysieke eigenschappen, geloven veel mensen al duizenden jaren dat edelstenen helende eigenschappen hebben. Deze kunnen helpen bij het openen van iemands chakra’s, de energiecentra in het menselijk lichaam die spirituele energie kanaliseren. Dit geloof dateert van duizenden jaren terug. Een klein aantal mensen heeft het product geprobeerd en meldde dat het effectief is, terwijl anderen hebben gemeld dat dit niet het geval is. Niet alleen zijn edelstenen mooi en stimulerend, maar ze worden ook beschouwd als het vermogen om allergieën te behandelen.

Aquamarijn

Een van de vele edelstenen die je kunt vinden is aquamarijn. Het is een type dat in kleur varieert van lichtblauw tot lichtgroen. De helende eigenschappen van deze edelsteen bij de behandeling van seizoensgebonden allergieën is niets meer dan een wonder. Deze diamant is een prachtig werkstuk van het universum. Behandeling van schildklieraandoeningen, gezwollen klieren, hooikoorts, keelpijn, en hormoonregulatie zijn allemaal mogelijk met deze steen. Het ondersteunt de gezondheid van de reinigingsorganen, waaronder het spijsverteringskanaal, de blaas en de nieren. Aquamarijn is uitstekend voor de luchtwegen en helpt ook verkoudheden en griepjes te bestrijden en geeft het immuunsysteem een enorme oppepper. Het heeft ook als bijkomend voordeel dat het de geestelijke gezondheid verbetert, omdat het onder andere uitstekend is om de geest te kalmeren, spanning te verminderen, moed in te spreken en verwarring op te lossen.

Apofyliet

Aangezien apofyliet water bevat, is het mogelijk dat dit de reden is waarom men gelooft dat het een aanzienlijk reinigend vermogen heeft en dat het zeer gewild is bij genezers. Behalve dat het een edelsteen is, biedt apofyliet een aantal heilzame eigenschappen. Het is een ontspannende steen die genezende energie brengt naar elk gebied waar hij wordt geplaatst. Door de directe wisselwerking met de luchtwegen kan apofyliet helpen bij het neutraliseren van allergieën die de longen, keel en sinussen kunnen aantasten, zoals allergische rhinitis, ook bekend als hooikoorts. Hij helpt bij de genezing en vernieuwing van het slijmvlies, waardoor hij zeer heilzaam is voor mensen die aan astma lijden. Als meditatiesteen biedt hij een dubbele bescherming, want diepgaande meditatie is uitermate goed in zowel het helen van het lichaam als het helpen van de geest om weerbaarder te worden tegen allergie- en symptoomverschijnselen.

Haal de edelstenen zo snel mogelijk

Als je last hebt gehad van de bovengenoemde allergieën, dan moet je deze edelstenen in huis halen. Het is goed om deze in huis te hebben voordat de allergieën weer optreden. Er zijn een aantal goede webwinkels op het internet die dergelijke edelstenen verkopen.