Oorbellen zijn er natuurlijk in vele verschillende vormen maten. Ook zijn ze eigenlijk in alle denkbare kleuren wel te verkrijgen. Als je oorbellen gaat kopen is het belangrijk dat je er over nadenkt wanneer je ze wilt dragen. Hieronder lichten we een en ander wat meer toe.

Statement oorbellen

De meest in het oog springende en meest aanwezige oorbellen zijn de statement oorbellen. Met deze oorbellen steel je echt de show zeg maar. Dus wil je op een feest of gala dat iedereen naar jou kijkt? Dan zou ik gaan voor deze statement oorbellen. Deze oorbellen zijn er ook in vele opvallende modellen met bijpassende opvallende kleuren. Vooral het bling bling valt natuurlijk goed op in het publiek.

Kleine subtiele oorbellen

Stel dat je oorbellen wilt waarmee je ook goed kunt sporten, dan kun je beter voor meer subtielere exemplaren gaan. Bijvoorbeeld de kleine knopjes. Met deze oorbellen kun je dan ook veilig sporten zoals voetballen. Mocht je met voetballen lange hangende oorbellen in doen dan loop je het risico dat je in iemands shirtje blijft hangen bijvoorbeeld.

Religieus

Heb je een sterke overtuiging qua religie en wil je dit ook graag uitdragen en laten zien? Dat kan dat middels oorbellen. Of je nu christen, katholiek of gereformeerd bent, voor alle geloven die je maar kunt bedenken is er wel een symbool wat terug kan komen in een oorbel.

Nieuwe gaatjes

Sta je nu aan het begin van je oorbel carrière dan dienen er eerst natuurlijk nog wel gaatjes geprikt te worden. Let er bij de nieuwe gaatjes op dat je hier hygiënisch mee omspringt en reinig ze regelmatig volgens de aangegeven voorschriften.

Toch kan het gebeuren dat er een ontsteking optreed na het plaatsen van de gaatjes. Dus laat je bij het prikken van deze gaatjes goed voorlichten over wat te doen als dit gebeurd.

Kwaliteit 

Let er bij de aanschaf van de oorbellen op welke kwaliteit of je koopt en of je mag verwachten. Bij een echte juwelier zal deze kwaliteit eigenlijk altijd goed zijn. Maar koop je ze bijvoorbeeld bij een willekeurige kraam op de markt, dan kan de kwaliteit wat minder zijn. Let daarbij op de prijs. Als de prijs bijvoorbeeld op de markt aan de hoge kant is, dan zou ik toch naar de juwelier gaan. Daar ben je ook verzekerd van een goede service.

Is de prijs echt laag, dan kun je natuurlijk een gokje wagen met een exemplaar van de markt. Mocht deze snel loslaten en kwijtraken bijvoorbeeld dan is er nog geen man over boord.

Schoonmaken

Als je nieuwe oorbellen koopt, neem dan meteen even goed schoonmaak spul mee. Hiermee kun je dan regelmatig even je oorbellen weer glimmend maken.