We durven gerust te stellen dat een outfit niet compleet is zonder een leuk kettinkje. Maar voor welk model en materiaal kies je? Dat hangt natuurlijk helemaal van je persoonlijke stijl en invulling van je dag af. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden hebben wij allerlei soorten colliers voor je op een rij gezet. Er zit ongetwijfeld ook een ketting tussen die past bij jou eigenschappen. We wensen je alvast veel succes met kiezen!

Een glanzende gouden ketting

Gouden kettingen zijn zijn en blijven één van de meest populaire sieraden. Ze zijn niet alleen heel mooi en glanzend, maar gaan ook jarenlang mee. De ene gouden ketting is de andere niet. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geelgoud, roodgoud en witgoud. Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit van gouden kettingen afhangt van het karaatgehalte. Hoe hoger het karaatgehalte, hoe zuiverder het goud en hoe duurder de ketting. Let hier dus op bij aanschaf.

Een tijdloze zilveren ketting

Minstens net zo mooi: een zilveren ketting. Zilveren kettingen zijn een goedkopere optie ten opzichte van gouden kettingen, maar nog steeds stijlvol en duurzaam. Een zilveren kettinkje is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stijlen en maten en kunnen worden gedragen als casual of formeel sieraad. Het is belangrijk om te weten dat zilveren kettingen soms kunnen verkleuren door blootstelling aan water of lucht. Gelukkig kun je dit altijd weer oplossen met de juiste poetsmiddelen.

Een ketting met een edelsteen als hanger

Hoe leuk is het om je gouden of zilveren ketting te verfraaien met een edelsteen? Edelstenen beschikken over schitterende kleuren en unieke patronen. Veel bekende edelstenen die in kettingen worden verwerkt, zijn diamanten, saffieren, robijnen en smaragden. De hangertjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en kun je doorgaans los kopen van de ketting. Leuk tus om een bestaand sieraad mee te verrijken.

Klassieke colliers

Qua modellen is de klassieke collier een simpele en tijdloze ketting die vaak uit ronde schakeltjes bestaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes en kunnen worden gedragen als een subtiel detail of als een opvallend sieraad. Het mooie van een klassiek collier is dat het eigenlijk een tijdloos model is en bij elke gelegenheid past.

Een stoere schakelketting

Ben je niet zo van dat gepriegel dan is een schakelketting misschien meer wat voor jou. Een schakelketting zoals een koningsketting bestaat uit grote schakels die aan elkaar zijn bevestigd. Deze kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes en zijn doorgaans een opvallend sieraad.

Er zijn dus een hoop verschillende soorten modellen kettingen verkrijgbaar, van klassieke colliers tot stoere kettingen met hangers. Kies een ketting die past bij jouw persoonlijke stijl en smaak, dan zul je er sowieso door stralen!