Monolith

Geschiedenis
Al meer dan 3000 jaar worden er keramische ovens gebruikt om te koken, te grill en te roken. De in Japan bekende Mushikamado aardewerk ovenheeft zich sinds de jaren '60 zo ontwikkeld om heerlijk keramisch te barbecueën. In de VS en in Europa zijn er vandaag de dag gelukkig veel BBQ-liefhebbers die de voordelen van onze keramische barbecues hebben ervaren.

Eigenschappen
Het Monolith is gemaakt van een zeer hittebestendige keramiek afgewerkt met RVS. Het heeft twee praktische planken gemaakt van bamboe.
Door de zeer goede isolatie van onze zware keramische grill met zijn geavanceerde lucht regeling, is het zeer gemakkelijk om nauwkeurig de temperatuur in het Monolith te regelen. Dit in tegenstelling tot andere soort grills.
 
Het verbruik van houtskool is ongeveer 25 - 50% minder dan een ander soort grill.

Of u nu met een zeer hoge temperatuur wilt werken of juiste met een lage temperatuur of als u zelfs voor grote groepen wilt grillen, zoals in de horeca, dan is de Monolith uw grill.
De Monolith heeft een perfecte steen die geschikt voor het bakken van pizza's of broden.
De bruikbare temperatuur ligt tussen 80 ° C en 380 ° C
Grote grill oppervlakte van 47 cm
  
Wat zijn de voordelen?
Zeer goede temperatuurregeling, plus door de goede isolatie van het keramiek, blijft de warmte voor uren beschikbaar en is het verbruik van brandstof minimaal. De minimale hoeveelheid lucht circulatie voorkomt dat het gegrilde voedsel  niet uitdroogt.
 
Als enige in zijn soort hoeft de deksel van de Monolith niet te worden geoppend om rookhout of vuurkruiden toe te voegen. Hierdoor blijft de warmte op zijn plek. Dit geeft absoluut voordelen aan de smaak van uw gerecht.

De Monolith is verkrijgbaar in ZWART en ROOD. Tevens leverbaar met teaktafel.

Helemaal compleet (exclusief teakhouten tafel, maar inclusief pizza steen, indirect grillen steen, 2e grill, rooktoevoer systeem, grill verhoger, pootjes en zijtafels).

 

Bezoek www.monolithgrill.nl voor alle informatie

 

Terug naar boven

Vraag vrijblijvend een offerte aan.